Att importera bil

Många lockas av att importera sin bil från ett annat land av flera olika anledningar. Till att börja med kan det vara en särskild bilmodell som hägrar, det vill säga en variant som generalagenten kanske inte tar in i vårt land. Ofta handlar det också om möjligheten att tjäna en hacka mot att köpa bilen här hemma.

car-4712664_640Den som väljer att importera sin bil från ett annat land har ett stort bilintresse, vilket säger sig självt. Oftast är det specialbilar som intresserar, där det inte sällan handlar om sportbilar och i allmänhet lite motorstarkare bilar. Det kan också gälla lite äldre, klassiska fordon som köps av samlare. Något man ska vara medveten om vid egen import är att det är ganska mycket att hålla koll på. Det räcker inte med att vara duktig på bilar och kunna bedöma bilens skick, något som i sig kan vara en svår uppgift, utan man måste också vara påläst om de regler som gäller vid import. De bestämmelser som finns varierar dessutom mellan olika länder. Dessutom kanske inte bilen uppfyller reglerna gällande utsläpp med mera, eftersom det kan finnas andra bestämmelser i det land du tar bilen ifrån.

Det är de ovannämnda faktorerna som gör att många tycker bilimporten känns som en jobbig uppgift och väljer att avstå. Tråkigt förstås, eftersom bilintresset då hämmas av jobbiga bestämmelser. Det finns dock en lösning på problemet: att anlita ett företag som bistår vid processen. Idag finns det många företag som hjälper sina kunder att få hem sin drömbil från andra länder. På så sätt har du som köpare tillgång till ett större utbud än hemma och får hjälp med allt det praktiska kring bilköpet. Mot en viss ersättning importerar firman precis den bil du önskar och ordnar själva transporten till Sverige, registreringsbesiktning med mera. Ett smidigt alternativ till egen import, med andra ord!