Jeep- många användningsområden

Till en början var jeepen enbart tänkt som militärt fordon och användes alltså enbart av militär styrka. Det var inte förrän i slutet av andra världskriget, som man började se ett stort användningsområdet för jeepen även för privatpersoner.

Ordet jeep förklarar vilken typ av bil man talar om, men är även ett varumärke som de allra flesta människor känner till. Det är svårt att säga hur namnet uppkom men en teori är att bilen till en början benämndes GP, som står för general purpose, alltså allmän användning. Ju slarvigare förkortningen uttalades, desto mer blev uttalet likt ordet Jeep.

Som fordon har en Jeep otroligt många användningsområden. Fordonet har stor flexibilitet och kan köras i mycket svår terräng. Ser man t.ex. till Jeepen Grand Cherokee har den en fyrhjulsdrift som är permanent och även automatlåda. Tack vare att bilen är högt upp från marken och har stela axlar både fram och bak, lämpar den sig utmärkt för all typ av terräng. Däremot är det många som menar att bilen då är betydligt knepigare att köra på vanlig markyta.

En stor fördel med att äga en Jeep är att man kan klara av alla Sveriges väderförhållanden. I Sverige får man snabbt vänja sig vid mycket snö och slask och att ta sig fram i dessa väder är några av Jeepens största fördelar. Bagageutrymmet på en jeep är oftast mycket stort och enkelt att lasta på och av.

Är du intresserad av en Jeep så ta kontakt med en återförsäljare i din region.